Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Caroma to doskonała kawy palona w Południowym Tyrolu przez Mistrza Sommelierów Włoch, mająca w ofercie rzadkie specjały kawowe poszukiwane na całym świecie
Caroma to znakomita palarnia kawy w Fire allo Scilliar niedaleko Alpe di Siusi w Poludniowym Tyrolu stworzona przez pierwszego włoskiego sommeliera kawy – Valentina Hofera - znanego jako The Coffee Missionary w 1995 r. Valentin Hofer jest pierwszym mistrzem palenia kawy we Włoszech , któremu przyznano tytuł Chief Coffee Sommelier i Qualified Coffee Expert
.
Caroma używa wyłącznie doskonałej jakości ziaren kawy, wyselekcjonowanych z różnych plantacji. Wszystkie ziarna są identyfikowalne, dzięki czemu palarnia posiada niesamowitą kolekcję rzadkich jednogatunkowych specjałów kawowych poszukiwanych na całym świecie. Caroma preferuje zakupy bezpośrednio od rolników i angażuje się w pomoc w tych krajach.
Maszyny do pieczenia w palarni są bardzo noczesne i zasilane na zieloną energię z bardzo niską emisją CO2, co przyczynia się do ochrony klimatu.
W 2018 Caroma otworzyła pokazową palarnię i muzeum kawy
Wyszukaj ponownie to co szukasz