Ta witryna używa technologii cookies, aby ułatwić korzystanie z witryny. Korzystając z niej, zgadzasz się na użycie cookies.

Caroma to doskonała kawy palona w Południowym Tyrolu przez Mistrza Sommelierów Włoch,  mająca w ofercie rzadkie specjały kawowe poszukiwane na całym świecie

Caroma to znakomita palarnia kawy  w Fire allo Scilliar niedaleko Alpe di Siusi w Poludniowym Tyrolu stworzona przez pierwszego włoskiego sommeliera kawy – Valentina Hofera  - znanego jako The Coffee Missionary w 1995 r. Valentin Hofer jest pierwszym mistrzem palenia kawy we Włoszech , któremu przyznano tytuł Chief Coffee Sommelier i Qualified Coffee Expert

.

Caroma używa wyłącznie doskonałej jakości ziaren kawy, wyselekcjonowanych z różnych plantacji. Wszystkie ziarna są identyfikowalne, dzięki czemu palarnia posiada niesamowitą kolekcję rzadkich jednogatunkowych specjałów kawowych poszukiwanych na całym świecie. Caroma preferuje zakupy bezpośrednio od rolników i angażuje się w pomoc      w tych krajach.

Maszyny do pieczenia w palarni są bardzo noczesne i zasilane na zieloną energię z bardzo niską emisją CO2, co przyczynia się do ochrony klimatu.

W 2018 Caroma otworzyła pokazową palarnię i muzeum kawy

 

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz