Ta witryna używa technologii cookies, aby ułatwić korzystanie z witryny. Korzystając z niej, zgadzasz się na użycie cookies.

Włoska rodzinna firma wytwarzająca w sposób tradycyjny najwyższej jakości makarony od 1912 roku w Gragnano na wybrzeżu Sorrento. Antyczne makarony di Gragnano IGP

Makarony Pastificio G. Di Martino używa do produkcji swoich makaronów tylko włoskiej bardzo drobnej pszenicy durum i wody źródlanej pochodzącej z Monti Lattari

Dzięki ogromnemu doświadczeniu, miłości do makaronów rodzina Di Martino ciągle z tą samą pasją realizują wartości firmy oparte na jakości, tradycji, kunszcie a także innowacji.

Niezwykłość makaronów Pastificio G. Di Martino podkreśla również współpraca z firmą Dolce & Gabbana, która zaprojektowała nowy wygląd opakowań do makaronów celebrujący włoska doskonałość. Opakowanie i zawartość to prawdziwy rarytas dla miłośników jakości smaku i cudownych wspomnień z Włoch

Gragnano jest znane na całym świecie jako europejska stolica makaronu. W 2012 roku uzyskało pierwszy znak Chronionego Oznaczenia Geograficznego IGP potwierdzającego wysoką jakość makaronu we Włoszech i przyznawanego wyłącznie dla makaronów produkowanych w tym historycznym mieście, według tradycyjnej metody polegającej na użyciu najlepszej semoliny z pszenicy durum połączonej z najczystszymi lokalnymi wodami źródlanymi, formowanymi w matrycach z brązu i suszonymi powoli w niskiej temperaturze. Makarony Di Martino posiadają ten prestiżowy znak Pasta di Gragnano IGP, gwarantujący użycie wysokiej jakości surowców, dzięki czemu zawierają minimalną ilość białka 14%, co sprzyja doskonałej odporności na gotowanie oraz wysokiej strawności i przyswajalności składników odżywczych.



                                                                                        



Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz